Wedkantoren

Wie wil wedden op paarden zal een beroep moeten doen op een van de vele wedkantoren die dit mogelijk maken. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Totalisatorprincipe

Om te beginnen één ding dat goed is om te weten als je wil wedden op paardenraces: de weddenschappen verlopen via het zogeheten totalisatorprincipe. Dat wil zeggen dat de inzet van alle deelnemers in een pot wordt gedaan en vervolgens door alle winnende tickets wordt gedeeld. Hoeveel je wint (als je wint) is dus afhankelijk van het aantal deelnemers, hoeveel zij hebben ingezet en hoeveel deelnemers er goed hebben gewed. Er wordt overigens wel een percentage uit de pot ingehouden wat weer in de Nederlandse paardensport wordt geïnvesteerd.

NDR

Paardenraces in Nederland worden georganiseerd door de vereniging Nederlandse Draf- en Rensport (NDR). Deze organisatie is tevens verantwoordelijk voor het opstellen van de spelregels en het toezien op de naleving van deze spelregels. Voor het wedden op paardenraces heeft de NDR een samenwerkingsverband met Runnerz, dat valt onder ZEbetting & Gaming Nederland B.V..

Runnerz wedkantoren

Runnerz biedt meerdere mogelijkheden om op paarden te wedden. Weddenschappen kunnen worden afgesloten:

  • Live op de racebaan waar de race plaatsvindt;
  • Bij een van de wedkantoren bij jou in de buurt;
  • Op de officiële website van Runnerz.

Vergunning

Als je op internet gaat zoeken, dan zul je ongetwijfeld nog meer websites tegenkomen waar je kunt wedden op paardenraces. Wij kunnen je natuurlijk niet verbieden om daar gebruik van te maken. Het is echter wel goed om te weten dat Runnerz de enige organisatie in Nederland is die een vergunning heeft voor het aanbieden van weddenschappen op binnenlandse en buitenlandse. Met andere woorden: als je legaal wilt wedden op paarden dan moet je dat toch echt via Runnerz doen.