Inzetten

Inzetten op paardenraces kan op verschillende manieren. Hieronder leggen we kort de meest gebruikte mogelijkheden uit.

Winnend

Dit is de meest eenvoudige en ook meest populaire manier van inzetten op paardenraces: je probeert te voorspellen welk paard als eerste over de finish komt en dus de race wint. De pot wordt verdeeld over alle deelnemers die op de winnaar hebben ingezet.

Plaats

Hierbij zet je in op een paard dat volgens jou bij de eerste drie eindigt. Je hebt hierbij drie keer zoveel kans om te winnen, omdat je een uitbetaling ontvangt als het paard als 1e, 2e of 3e over de finish komt. De uitbetaling is in alle drie de gevallen gelijk.

Winnend & Plaats

Hierbij kies je één paard waarvoor je twee afzonderlijke weddenschappen afsluit: één weddenschap voor Winnend en één weddenschap voor Plaats.

Duo

Hierbij probeer je niet alleen te voorspellen welk paard de race wint, maar ook welk paard als 2e eindigt. Je moet dus twee paarden kiezen. De volgorde moet wel kloppen om een uitbetaling te krijgen!

Koppel

Dit werkt hetzelfde als een Duo weddenschappen: je kiest weer welke twee paarden volgens jou als eerste zullen eindigen. Bij een Koppel weddenschap maakt het echter niet uit in welke volgorde ze over de finish komen.

Plaatskoppel

Bij Plaatskoppel kies je twee paarden die volgens jou bij de eerste drie zullen zitten. De volgorde waarin deze paarden over de finish komen maakt niet uit.

Trio

Bij een Trio weddenschap probeer je te voorspellen welke paarden de 1e, 2e en 3e plaats behalen. Je moet ook de volgorde goed voorspellen.

Trio Wanorde

Deze weddenschap werkt hetzelfde als Trio, echter maakt de volgorde waarin de drie paarden over de finish komen niet uit.

2uit4

Bij een 2uit4 weddenschap zet je in op twee paarden die volgens jou bij de eerste vier zullen zitten. De volgorde is hierbij niet van belang.